Varför hotas Sanningssägare?

Är sanningen så svår för vissa att de som skriver om sanningen måste hotas?

Alla har vi nån gång läst om journalister och skribenter som måste lägga ner sitt skrivande för sin familjs säkerhet. Journalister och skribenter följs infernaliskt och terroriseras för deras texter i sociala media. De rent av hånas för att de tar fram den obekväma sanningen som samhället utsatts för. 

Varför uppstår ett hot mot sanningssägarna i ett demokratiskt land med yttrande frihet?

Man måste nog försöka förstå att människor som skapar hot och hånar de journalister och skribenter som framför sanningen är små människor, med liten förmåga att tänka själva. De drivs ofta av ett sektliknande beteende att exempelvis krossa hat, när de egentligen själva bidrar till hat och hån mot oliktänkande. #jagärhär exempelvis startades som ett gott initiativ för att få bort hat på internet, vilket var en sund ide. Men har tyvärr utvecklats till en i det närmaste kallat en sekt som måste tysta all form av oliktänkande journalistik.

Terrorsekten #jagärhär som säger att de inte jobbar med att kontakta arbetsgivare. 

Är det inte lite lustigt att Mina Dennert inte säger ifrån?

Farlig utveckling

När man hellre försvarar våldtäktsmän än att värna det fria ordet, så känns det som om samhället är påväg i en farlig riktning och jag hoppas att många vaknar upp ur dvalan och inser vad de håller på med.

Åsiktsfrihet

Men vad de istället måste lära sej är att förstå att alla människor har rätt till olika åsikter i ett demokratiskt land oavsett om det är samhällskritiskt eller inte. Lär man sig inte att acceptera detta så förespråkar man nån form av diktatur där endast de rätta åsikterna är godkända, även kallat Politiskt Korrekt.

Hur kan man få ett sånt hat mot en skribent?

Det är helt oförståeligt att ett sånt här hat mot skribenter kan förekomma. Vad har hatarna gemensamt? Det är inte utbildning. En del hatare är chefer, andra utbildade professorer, en hel del skådespelare och arbetslösa. Så där finns det ingen koppling. Det går ej heller att se på kön vem som är hatare eller inte. En sak som de ofta har gemensamt dock är att de är med i gruppen på Facebook #jagärhär, jag tror att de tror att de gör rätt. Men man vinner inte debatten med hat och hot. Men jag vill ge ett tips till hatarna. Vi lever i ett fritt land och ni behöver inte läsa allt. Ni kan välja att läsa Bamse eller, där är allt gott och härligt.

Hat och hot är inte förenligt med en demokrati

Att ta till hat och kalla skribenter och journalister är inte rätt väg att gå. Hot borde inte förekomma i ett demokratiskt samhälle bara för att man har olika åsikter. I en demokrati måste man få utrycka sej både samhällskritiskt och samhällspositivt. Man måste få uttrycka sin oro för vad som sker i samhället utan att bli påhoppad för det. Man måste få skriva om alla hemskheter som händer.

Kommentera